קוקטייל עם אוכל תאילנדי

אילו קוקטיילים ומשקאות מתאימים לארוחה תאילנדית?

המטבח התאילנדי מציע מגוון רחב מאוד של מטעמים. פאד קרא פרו, פאד סי יו, פאד קי מאו, קאו טום, מיאנג קאם – רק השמות של המנות כבר מגרים את בלוטות הטעם ומסעירים את הדמיון. כשהדמיון הופך למציאות זוהי חוויה מלהיבה לכל החושים, וכדי לשדרג אותה עוד יותר כדאי להוסיף אלכוהול לארוחה תאילנדית. איזה? כאן בעמוד תמצאו 5 המלצות מוצלחות במיוחד.

1. בירה קלילה

בירה היא תוספת מוצלחת להרבה מאוד סוגי מאכלים, ובפרט לאלה שמפיק המטבח התאילנדי. בירה מתחברת באופן מדויק לטעמים העזים והחריפים של המנות המוגשות בארוחות תאילנדיות, ובמיוחד כשמדובר בארוחת צהריים. בישראל החמה והלחה בירה צוננת מספקת גם הקלה מהחום – עוד סיבה טובה לצרף אותה לחגיגה.

הבירות המתאימות ביותר הן אלה הקלילות: לאגרים בהירים ופייל אייל. למשל: בירה סינגה שהיא בירה תאילנדית מפורסמת מאוד או או בירה לופולוס הופרה שהיא בירת פייל אייל תוצרת ארה"ב, עם ניחוח ארומטי שמעצים כל מאכל פיקנטי וגם אוכל רחוב (והמטבח התאילנדי הוא בבסיס שלו אוכל רחוב משובח). אם אתם מעדיפים לאגר בהיר, היינקן או לומה היא אופציה מעולה.

2. יין לבן

לארוחת ערב תאילנדית מתאים מאוד יין לבן, שמוסיף אלגנטיות ואפילו יוקרה. בנוסף היין הלבן מתאפיין גם הוא בקלילות, והחמיצות שלו מאזנת את החריפות והמתיקות של המנות התאילנדיות. במיוחד נוצר חיבור מוצלח בין יין לבן עם מנות שיש בהן עוף וגם עם מנות טבעוניות. תוכלו לבחור גם יין חצי יבש וגם יין יבש, כשהסוגים המומלצים הם ריזלינג וסוביניון בלאן. ריזלינג הוא זן ענבים שמוביל ליין חד ועוצמתי, כזה שמצליח להפגין נוכחות גם מול המנות התאילנדיות בעלות המבע העז והטעמים המחודדים. סוביניון בלאן מתאפיין בגוף קל ובניחוחות טרופיים שכמובן מוסיפים עוד שכבה לאווירה התאילנדית.

3. מאי תאי

מאי תאי הוא קוקטייל טרופי ולכן החיבור המתבקש לארוחה תאילנדית משובחת (גם אם המקור שלו הוא בכלל מטהיטי, שם פירוש המילה 'מאי תאי' הוא טוב).

הקוקטייל מורכב מ-15 מ"ל ליקר קורסאו, 30 מ"ל רום לבן ועוד 30 מ"ל רום כהה, 15 מ"ל רוזטה, 5 מ"ל מי סוכר וגם 10 מ"ל מיץ ליים. הוא מוגש בכוס הייבול עם קרח ומקושט בפלח אננס. זהו קוקטייל מרענן מאוד עם טעם מתקתק שמאזן את החריפות התאילנדית.

4. וויסקי משובח

וויסקי איכותי הוא תוספת שמעשירה כל חוויה, כולל ארוחה תאילנדית. התזמון הנכון למשקה הזה הוא בסוף הארוחה: אחרי שנהניתם מהטעמים של תאילנד, גם הוויסקי – סקוטי, אירי, אמריקאי או יפני, כולם מצוינים – יענג את החך וישאיר טעם של עוד. מומלץ לבחור בבקבוק של מותג איכותי:  וויסקי בלאק לייבל, ג'יימסון, גלנליווט או גלנמורנג'י.

5. סאקה

סאקה הוא יין שמופק מאורז, ולכן יכול להשתלב היטב עם מנות אורז – אבל לא רק. גם כשאוכלים מנות קארי ומנות עם טעמים של ים שהמטבח התאילנדי כידוע משופע בהן אפשר וכדאי לשתות סאקה. סאקה מוגש חם או קר, כשבמרבית המקרים במסגרת ארוחה תאילנדית מומלצת האופציה השנייה. התזמון הנכון של הסאקה הוא עוד לפני תחילת הארוחה, או עם המנות הראשונות.

דילוג לתוכן