מתכון מנצח לסלמון בתנור לצד ארוחה תאילנדית

יש מנות אותן אי אפשר לנצח. סלמון בתנור היא אחת מהן. מצד אחד, אנחנו מדברים על דג עסיסי, אשר מאפשר לנו ליהנות ממנה בריאה אבל בלי להתפשר על הטעם. מה גם שאם אתם לא רוצים לוותר ולאכול מנה כמו במסעדה, אבל בלי לעבוד קשה, הרי שיש לנו עבורכם את המתכון המנצח. 

כמובן, אתם תמיד יכולים לקפוץ למסעדה, לשבת ליהנות מאוכל טעים, אווירה ושירות מצויין. אבל אם אתם מחפשים פתרון זריז לילדים בערב או לארוחת צהריים, יש לנו את המתכון המדויק עבורכם. 

כמה טיפים לפני שנתחיל

רגע לפני שנצלול לפרטי המתכון, יש לנו כמה טיפים חשובים:

  1. הקפידו לרכוש דג טרי באיכות טובה: אין מה לעשות, בשביל להגיע לתוצאה מצויינת, אתם לא יכולים להתפשר על המרכיבים. דווקא היום הכי קל להזמין דרך האינטרנט תוצרת טריה באיכות מצויינת. ככל שבבית יהיו מוצרי בסיס זמינים ואיכותיים, כך האוכל שלכם פשוט יהיה הרבה יותר טוב בכל פעם מחדש.
  2. אל תאפו את הדג יותר מדי זמן: סלמון, כמו כל דג אחר, מתייבש מהר. לכן, חשוב לשים לב ולהישאר עם היד על הדופק מול התנור. זה לא אומר כי מדובר על מתכון מסובך יותר או על עבודה מורכבת. כל שאתם צריכים לעשות זה לשים טיימר וכך תדעו להוציא את הדג בדיוק בזמן.
  3. השתמשו בתבנית איכותית: הכלי בו אתם אופים את הדג משפיע על האופן בו החום מתפזר על התבנית. אם אתם רוצים להגיע לתוצאה מצויינת, אנחנו ממליצים לכם לוותר על התבניות החד פעמיות ולרכוש תבנית איכותית לתנור. השקעה קטנה עם תוצאה גדולה.

מתכון מושלם לסלמון בגוון תאילנדי

את המתכון הזה גזרו ושמרו. אנחנו יכולים להבטיח לכם כי לא תפסיקו להכין אותו בכל פעם מחדש. 

מצרכים:

  • קילו פילה סלמון עם העור. ( אפשר כמובן להפחית בכמות של הדג ובהתאמה להוריד בכמות שאר המצרכים במתכון)
  • חצי כוס יין לבן חצי יבש
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק, אפשר להפחית אם לא אוהבים מתוק. אפשר גם להחליף בתערובת של רבע כוס סויה, שתי כפות שמן שומשום וכפית ציר דגים תאילנדי
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית מחית קארי אדומה, ירוקה או צהובה
  • פלפל שחור גרוס ומלח
  • צרור כוסברה קצוצה
  • קצת בצל ירוק ונענע קצוצה למי שאוהבים
  • אפשר להוסיף גרדה של למון גראס למעלה, אבל לא חובה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את כל החומרים לרוטב חוץ מצרור הכוסברה והבצל הירוק. שופכים חצי מהתערובת על התבנית. מניחים עליה את הסלמון ואז שופכים את החלק השני על נתח הדג עצמו. מפזרים כוסברה מסביב ומכסים הכל בנייר אפייה ורדיד אלומיניום. מכניסים את הסלמון לתנור ואופים עשר דקות. לאחר מכן מורידים את מעטפת האלומיניום ואופים עוד 10 דקות, עד שהדג מוכן ועסיסי דיו.

מוציאים את הסלמון מהתנור, נותנים לו להצטנן כמה דקות ומפזרים בצל ירוק ונענע לפי הטעם. המתכון הזה משתדך נפלא לאורז בסמטי.

מחפשים מתכונים פשוטים? אנחנו כאן!

עוד מתכונים פשוטים תמצאו אצלנו באתר. כך תוכלו להכין לעצמכם בקלות מנה מושלמת של סלמון בתנור, ממש כמו במסעדה. אם אתם לא רוצים להתאמץ, כמובן, אתם יכולים תמיד לצאת להתפנק עם מנה נפלאה מהמטבח התאילנדי. 

Skip to content