רוטב פאד תאי אותנטי הוא למעשה פשוט מאוד. טכנית יש רק 3 מרכיבים: המתוק, המלוח והחמוץ. אבל בשביל לחסוך זמן, יש להוסיף לרוטב גם את השאלוט והשום כדי שלא יהיה צורך לקצוץ ולהקפיץ אותם.
בכל פעם שמבשלים אוכל תאילנדי, מומלץ להכין משחת תמרהינדי מעיסה לקבלת הטעם הטוב ביותר. אבל אם מתכוונים לקנות אותו במקום, יש לוודא שזה מוצר תאילנדי או וייטנאמי ולא תוצרת הודו. משחת תמרהינדי תאילנדית ווייטנאמית היא נוזל חום רופף, ואילו “תרכיז תמרינדי” הודי הוא משחה שחורה סמיכה ומרוכזת הרבה יותר. זהו מוצר שונה ואין להשתמש בו בעת בישול אוכל תאילנדי.
אולי תתפתו להוסיף כמה שיותר דברים ליעילות מקסימלית, אבל כמה דברים עדיף להשאיר בחוץ:
שרימפס מיובש. אם נותנים לשרימפס המיובשים לשבת ולהחדיר את טעמם לרוטב במשך זמן רב, מגלים שהמנה הסופית סוחפת יותר מדי שרימפסיות. אותו דבר לגבי הצנון המשומר המתוק, אם משתמשים בו – הוא יהיה חזק מדי. טופו יספוג יותר מדי טעם מהרוטב, וככל הנראה יקצר גם את חיי המדף של הרוטב. בוטנים מאבדים את הפריכות שלהם בנוזל.
לאחר שהכנתם את רוטב הפאד תאי, תוכלו להשתמש בו מיד, ואת השאר יש לשמור בכלי אטום במקרר. זה אמור להחזיק לפחות 3 חודשים במקרר.
אם צריך, אפשר גם להקפיא את הרוטב, מומלץ לחלק אותו למנות לפני ההקפאה לשימוש נוח. אפשר להקפיא אותם במגשי קוביות קרח ואז להשאיר לעצמכם פתק כמה קוביות צריך למנה.
במהותו, פאד תאי הוא מוקפץ אטריות, וכמו רוב המוקפצים אטריות, הוא מהיר מאוד לבישול. מה שלוקח זמן זה ההכנה. הכנת הרוטב מראש היא רק “מוכנות ברמה 1″, אבל אפשר לחסוך עוד יותר זמן על ידי הכנת עוד מרכיבים. אם עושים מספיק הכנה ומגיעים ל”רמה 4”, אפשר ממש להכין פאד תאי בליל שבוע תוך 5 דקות!
*הערה אחת: אם החלבון המבושל מראש נשמר במקרר, יש לזרוק אותו עם האטריות לאחר שהרוטב נספג, ולפני שמוסיפים את הביצים.
לא מומלץ לעשות את זה. קיימים מותגים רבים של רוטב פאד תאי בבקבוקים על מדפי החנויות, אבל אף אחד שמתקרב לטעם האותנטי של פאד תאי אמיתי. רוב הרטבים הללו מתוקים מדי, ומשתמשים במרכיבים זולים הפוגעים בטעם.
לדוגמה, במקום סוכר דקלים משתמשים בסוכר לבן מגורען. במקום רוטב דגים מוסיפים מלח ואולי אפילו רוטב סויה שהוא לא הטעם הנכון. ובמקום להשתמש בכל התמרינדי הם יערבבו חומץ לבן או חומץ אורז שזה הרבה יותר זול. לעתים קרובות הם גם מוסיפים הרבה תוספים וצבע שהם לגמרי לא נחוצים.
רוטב פאד תאי משתמש רק בכמה מרכיבים, והחנות שמוכרת את הרוטב בבקבוק כנראה מוכרת גם את כל המרכיבים שצריך כדי להכין רוטב הרבה יותר טוב בכוחות עצמכם!
כדאי לשמור את רוטב הפאד תאי אטום היטב במקרר, והוא אמור להחזיק מעמד לפחות 3 חודשים, וכנראה הרבה יותר. ברוטב יש הרבה סוכר, חומצה ומלח, כולם מרכיבים שעוזרים לשמר מזון.
אפשר, אבל כנראה שאין צורך שכן הוא מחזיק די הרבה זמן במקרר.
ניתן להחליף את רוטב הדגים ברוטב דגים צמחוני או בכמות שווה של רוטב סויה (רצוי תאילנדי).
כדי לצמצם את הנפח לאחסון, המים במתכון הזה הושמטו מהרוטב. אז כשתכינו את הפאד תאי שלכם, תצטרכו להוסיף 1 ½ כף מים למנה. אפשר גם להוסיף את המים לרוטב לפני האחסון.
הצוות שלנו זמין לשירותכם. השאירו את הפרטים שלכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.